Megafonen

Prisutdelning i samband med Publikom

I samband med Publikom delas priset – ”Megafonen” – ut till årets offentliga kommunikatör.

MEGAFONEN tilldelas den kommunikatör eller representant för en offentlig organisation som särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag. Särskild hänsyn tas till nyskapande kommunikation som givit goda resultat och/eller gott ledarskap inom ramen för uppdraget.

Som offentlig kommunikatör räknas den med uppdrag inom stat, kommun, landsting, region eller offentligt ägda bolag och verk.

Priset är instiftat av tidningen Offentliga Affärer och har blivit väl känt som ett ärofyllt pris bland landets kommunikatörer. 

Vinnaren av Megafonen 2023!

Carin Carltoft, Pressansvarig, Tillväxtverket

Carin har modet att utan att tveka kliva fram och våga leda kommunikationsarbetet i kris och i ständig förändring. Under nästan tre års tid har Carin gjort sitt yttersta för att vara en trygg ledare när allt omkring oss stormat. Hon en empatisk ledare som är engagerad, driven och noggrann. Hon är en närvarande chef med god förståelse för sina medarbetares behov. Carin har en coachande ledarskapsstil som tillåter medarbetarna att utvecklas. Dessutom har hon en djup kompetens i kriskommunikation, förändringsledning och god förmåga att agera lugnt och rationellt under press.